Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Anden forskning i duft- og kemikalieoverfølsomhed (MCS)

Forskningen i duft- og kemikalieoverfølsomhed (MCS) begyndte for alvor i USA i slutningen af 1980’erne.

I dag findes der også forskningsmiljøer omkring duft- og kemikalieoverfølsomhed i bl.a. Tyskland, USA, Sverige og Japan. Så vidt vides, er Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed dog det eneste af sin art i verden.

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed bruger i høj grad andres forskning i duft- og kemikalieoverfølsomhed som udgangspunkt og inspiration til sin egen forskning og har samlet de videnskabelige artikler skrevet om emnet fra 1950'erne og til dato. Det drejer sig om flere end 1.000 artikler.

De allerfleste af disse kan findes f.eks. ved at søge på det amerikanske National Library of Medicine’s elektroniske database, PubMed, som er en af de vigtigste sundhedsvidenskabelige litteraturdatabaser. Her kan du finde engelske resuméer af artiklerne f.eks. ved at søge på Multiple Chemical Sensitivity (MCS) og Idiopathic Environmental Intolerance (IEI).

Ønsker du at læse den fulde artikel, må du bestille den enten på dit lokale bibliotek eller på et af de sundhedsvidenskabelige universitetsbiblioteker i Århus, København eller Odense, hvor du i så fald skal oprettes som låner.

Du skal oplyse tidsskriftets navn, nummer og helst også sidetal.

Når de har fundet artiklen, kan de enten – mod et gebyr - sende den til dig i papirform, eller du kan hente den på biblioteket. På grund af copyright kan artiklerne ikke sendes elektronisk.

Link til sundhedsvidenskabelige biblioteker:

 

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 16.02.12 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital