Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Ordbog

Ord på vores hjemmeside, der er forklaret i ordbogen, er markeret med et lille orange spørgsmålstegn

 

Finder du ikke hvad du søger, er du velkommen til at kontakte webansvarlig og foreslå nye ord til ordbogen.

Alle ord A-Å
A B C D E F G H I J K L M N
O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Absorption
Absorption er et karaktertræk, der kan beskrives som åbenhed over for at opleve kognitive og følelsesmæssige processer og ændringer.
Alexitymi

Alexitymi er en reduceret evne til at identificere følelser og beskrive følelser. Alexitymi anses for at være en risikofaktor for en række forskellige psykiske og somatiske lidelser.

Allergen
Et allergen er et stof, som kan frembringe allergi.
Allergolog
Læge med speciale i allergisygdomme.
Allergologi
Et lægefagligt område, der omfatter forebyggelse, diagnose og behandling af patienter med allergisygdomme. Allergiske sygdomme omfatter folkesygdomme som høfeber og astma og mere sjældne tilstande som fødevare-, lægemiddel-, insekt- og erhvervsallergi, nældefeber og allergisk hævelse i svælget.
Autonom perception
Autonom perception beskriver forholdet mellem kropslige reaktioner og følelser som f.eks. angst eller vrede.
Åben alle tirsdage mellem 9.00 - 14.00 Ring på telefon 39 97 84 55
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 11.02.11 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital