Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Duftpolitik

En duft- eller parfumepolitik kan være en måde at tage hensyn til duft- og kemikalieoverfølsomme og personer, der ikke kan tåle parfume på huden, eksempelvis personer med parfumeallergi.

Duftpolitikken kan udformes af forskellige årsager, på forskellige måder og aftales på forskellige niveauer.

 

F.eks. kan det være en aftale mellem kolleger om ikke at bruge parfume eller en bestemt aftershave, eller det kan være et princip, der følges i hele virksomheden og som omfatter alt fra håndsæbe og rengøringsmidler til hvilke blomster, der må stå på kontorerne.

 

Læs om forskellige initiativer:

 

Svensk duftpolitik
I Sverige har Västra Götaland-regionen indført en duftpolitik på regionale sundhedsarbejdspladser, herunder eksempelvis på sygehuse og hos praktiserende læger.

Duftpolitikken omfatter både personlige hygiejne- og kosmetikprodukter, rengøringsmidler og rygevaner. Den indebærer blandt andet, at indkøbsansvarlige sendes på kurser, og at sundhedspersonale ikke må ryge i det tøj, som de har på, når de er i kontakt med patienter. 


Duftpolitik på dagsorden

I 2009 og 2010 behandlede Folketinget et forslag om udvikling af retningslinjer for duftstoffer på sygehuse og i dagsinstitutioner.

 

Læs beretningen over forslaget.

MCS og allergi: Der er forskel!

Duft- og kemikalieoverfølsomhed kan lede tanken hen på allergi.

 

Både på grund af betegnelsen, og fordi nogle af symptomerne kan minde om f.eks. de symptomer, man har, når man lider af høfeber eller astma.


Undersøgelser viser dog, at det ikke er de samme mekanismer, der ligger bag.

 

Læs mere om forskellen på allergi og duft- og kemikalieoverfølsomhed.

Åben alle tirsdage mellem 9.00 - 14.00 Ring på telefon 39 97 84 55
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 07.03.12 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital