Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Dufthensyn i it-afdelingen

Rigshospitalets it-afdeling vedtog i 2005 retningslinjer om brug af dufte.

 

Årsagen var at nogle af medarbejderne var generet af dufte.

 

Formuleringen lyder således:

1. Der er i it-afdelingen forbud mod:

  • At anvende friskluftspray på toiletterne
  • At anbringe duftende blomster på kontorerne (f.eks. hyacinter)


2. Samtidig opfordres alle kolleger til at vise hensyn ved:

  • Ikke at anvende parfume, eau-de-cologne, eau-de-parfum og lignende
  • At anvende så få duftstoffer som muligt i deodoranter, skyllemidler og lignende

"Vi nævner det til jobsamtalerne, men ellers er det ikke noget, vi gør et stort nummer ud af," fortæller sekretariatschef Pernille Olsbro.

 

Retningslinjerne har ikke skabt problemer. Kun én gang har en medarbejder duftet lidt for meget. Så er det et ledelsesansvar at tage det op med medarbejderen, mener Pernille Olsbro.

 

"Det er selvfølgeligt et dilemma. Men det er alligevel lettere at sige til nogen, at de dufter dejligt, men at nogle af deres kolleger desværre ikke kan tåle det, end det ville være at skulle konfrontere nogen med, at de lugtede af armsved eller havde dårlig ånde." 

Man kan tage hensyn ved ikke at have stærkt duftende blomster, som hyacinter, på bordet.
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 26.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital