Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Parfumefri børnehave

Apotelkirkens Menighedsbørnehave på Vesterbro i København har længe haft fokus på begrænsning af dufte i hverdagen.

Det begyndte i 2004 med en henstilling til forældrene om at undgå at bruge duftende sæber, shampoo og cremer til børnene samt parfumeret vaskepulver og skyllemiddel i børnenes tøj.

”Det var en medarbejder, der led af duft- og kemikalieoverfølsomhed, der først fik os gjort opmærksomme på problematikken med dufte. Hvis ikke institutionen var duftfri, ville det være svært for hende at kunne gå på arbejde,” forklarer institutionsleder Lisbeth Cronberg Ipsen.

 

For børnenes skyld
Senere blev pædagogerne opmærksomme på, at parfume heller ikke er særlig godt for alle børn:

”Mange børn lider af astma og bronkitis, og deres luftveje bliver også generet af parfume. Gennem årene er vi også blevet mere opmærksomme på, at det nok er en god idé at begrænse brugen af kemiske stoffer i børnenes omgivelser, hvor de i forvejen udsættes for meget,” Siger Lisbeth Cronberg Ipsen.

Så i 2009 blev henstillingen om så vidt muligt at undgå dufte lavet om til en regel:

Børn og personale må aldrig møde op med parfumeret duft fra tøj (skyllemiddel, vaskepulver), creme, shampoo og lignende”, står der nu i institutionens duftpolitik.

Pædagogerne har også fået glæde af de færre dufte på jobbet, selvom de ikke er overfølsomme over for dem.

”Flere var, selvom de ikke blev decideret syge af det, generet af f.eks. hovedpine, hvis børnene duftede for meget hjemmefra,” fortæller Lisbeth Cronberg Ipsen.

Generelt er duftpolitikken blevet positivt modtaget blandt forældrene.

Foto: Colourbox
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 26.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital