Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Mød en duft- og kemikalieoverfølsom

Her kan du læse personlige historier om at have duft- og kemikalieoverfølsomhed (MCS).

 

Kira fortæller historien om at være duft- og kemikalieoverfølsom:

 

Erfaringer med at arbejde

Flemming, Nanette, Karsten, Ine og Jan fortæller om deres erfaringer med at arbejde, når man er duft- og kemikalieoverfølsom. Læs:

I tilknytning til nogle af historierne, finder du også kollegers, arbejdsgiveres eller medarbejderes erfaringer med at arbejde sammen med en duft- og kemikalieoverfølsom person. 

Erfaringer fra det sociale system

En del duft- og kemikalieoverfølsomme oplever sociale problemer i forbindelse med deres sygdom. Det kan f.eks. være i forbindelse med arbejde eller bolig.

 

Michael og Charlotte fortæller om de udfordringer, de har mødt i det sociale system. Læs:

 

Erfaringer med bolig

Nogle duft- og kemikalieoverfølsomme har svært at finde en bolig, de kan være i uden at få symptomer. Marianne Aagaard var igennem flere flytninger og tre hårde vintre med frostbid i en campingvogn, før det lykkedes hende at få et hus, der i materialevalg tager højde for hendes overfølsomhed. Læs hendes historie:

 

Duft- og kemikalieoverfølsomhed kommer i høj grad forskelligt til udtryk hos forskellige personer.

Historierne på denne side gengiver personernes egne erfaringer og er hverken et udtryk for, hvad der er videnskabelig dokumentation for, eller for hvordan andre med duft- og kemikalieoverfølsomhed har eller vil få det. Det er meget individuelt.

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 07.04.11 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital