Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Nyheder

Millioner til forskning i duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncentrets drift sikret fire år frem.
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed har modtaget 12 millioner kroner fra regeringens Kemikaliehandlingsplan II. Pengene sikrer driften af Videncentret til og med 2013.

”Duft- og kemikalieoverfølsomhed er meget invaliderende for de hårdest ramte, og vi ved hverken, hvad tilstanden skyldes, eller hvordan den afhjælpes. Bevillingen betyder, at vi - på det fundament vi har lagt, siden vi startede i 2006 - kan forske videre i det,” siger forskningsleder Sine Skovbjerg.

En undersøgelse fra Videncentret har vist, at omkring 17.000 danskere lider af duft- og kemikalieoverfølsomhed i så svær en grad, at de ikke kan føre et normalt liv herunder at deltage i sociale aktiviteter og gå på arbejde.

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed, som er en del af Gentofte Hospital, har eksisteret siden 2006, hvor det blev oprettet på initiativ af Miljøministeriet. Centret har siden publiceret adskillige artikler i anerkendte videnskabelige tidsskrifter samt produceret tre ph.d.-afhandlinger om emnet.

Blandt andet har forskerne set på problemets omfang, sygdomsmekanismer og psykosociale forhold. Forskningen vil fremover fortsætte inden for disse tre hovedområder.
30.11.2009
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 28.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital