Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Nyheder

Hvordan forholder andre europæiske lande sig til MCS?
Indenrigs- og Sundhedsministeriet har undersøgt praksis i 11 europæiske lande.

Indenrigs- og Sundhedministeriet har gennem Udenrigsministeriet bedt 11 lande, som Danmark normalt sammenligner sig med, om svar på tre spørgsmål:

 

  • Anerkendes duft- og kemikalieoverfølsomhed som en sygdom?
  • Er der indført beskyttelsesforanstaltninger på f.eks. sygehuse, skoler eller andre offentlige institutioner for at sikre, at personer, der lider af duft- og kemikalieoverfølsomhed, ikke udsættes for dufte eller kemikalier, som kan forværre deres tilstand?
  • Er der indført særlig miljømærkning på produkter, som indeholde parfumer eller kemikalier, som særlig retter sig mod personer, der lider af duft- og kemikalieoverfølsomhed?

Læs notatet fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

31.03.2010
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 28.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital