Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Nyheder

”Duft- og kemikalieoverfølsommes hjerner granskes for svar”

Artikel på forskningsportalen Videnskab.dk fortæller om Videncentrets forskning i centralnervesystemet.

Det er læge og ph.d.-studerende Marie Tran fra Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed, som er ansvarlig for undersøgelserne.

 

"Vi undersøger, om nerveceller i duft- og kemikalieoverfølsommes centralnervesystem - populært sagt - overreagerer, når de udsættes for smerter," forklarer hun om forskningsprojektet.

 

Læs artiklen på Videnskab.dk

 

Anden forskning i Videncentret

Udover Marie Trans studie går centret snart i gang med at undersøge om mindfulness har en virkning på tilstanden, og derudover er et studie af immunologiske faktorer er også på tegnebrættet.

03.09.2010
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 28.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital