Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Nyheder

Kapitel om duft- og kemikalieoverfølsomhed i lærebog
Seniorforsker Jesper Elberling er medforfatter til ”Contact Dermatitis”, der er fagbog for hudlæger med interesse for irritativt og allergisk eksem.
Luftvejssymptomer over for parfume anses for at være en undergruppe til duft- og kemikalieoverfølsomhed, og det har seniorforsker, læge og ph.d. Jesper Elberling skrevet et kapitel om i fagbogen ”Contact Dermatitis”, der netop er udkommet i 5. udgave.

Her beskriver han den nuværende viden på området og kommer bl.a. ind på de forskellige teorier, om hvorfor parfumerede produkter i koncentrationer, der normalt tåles, udløser symptomer hos nogle.

Det er første gang, at "Contact Dermatitis" bringer et kapitel om emnet.

”Contact Dermatitis” er målrettet hudlæger, og bogen er udkommet på det tyske forlag Springer, der er specialiseret i videnskabelig litteratur.
15.11.2010
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 28.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital