Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Nyheder

Videncentret del af nordisk netværk for indeklima og sundhed
Netværket KOMIN samler viden om indeklimaets påvirkning af menneskers sundhed.

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er blevet del af netværket omkring det nordiske kompetencecenter for indeklima og sundhed, KOMIN.

Mange sundhedsproblemer herunder hjerte-karsygdomme, astma og træthed kædes sammen med et dårligt indeklima. Det samme gælder symptomer på duft- og kemikalieoverfølsomhed.

KOMIN samler viden om sammenhænge mellem bygninger, luftkvalitet og sundhed. Forskning og udveksling af ekspertise mellem forskellige aktører, der beskæftiger sig med emnet, er en central del af dette.

Samarbejde
KOMIN er lanceret på baggrund af et europæisk forskningsprojekt, ”KLUCK 2”, mellem Umeå Universitet i Nordsverige og Yrkeshögskolan Novia i Vasa i Finland.

KLUCK 2, der bl.a. finansieres af EU, forsker bl.a. i luftkvalitet og sundhed.

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed har i flere omgange samarbejdet med Umeå Universitet. Senest i april 2010 deltog Sine Skovbjerg, Jesper Elberling og Marie Tran i et seminar om indeklima med KLUCK-samarbejdspartnerne i Umeå og Vasa. Videncentret holdt i den sammenhæng oplæg om duft- og kemikalieoverfølsomhed.

Omvendt har KOMIN i 2009 også besøgt Danmarks Tekniske Universitet, Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed og Statens Byggeforskningsinstitut under Aalborg Universitet.

Hjemmeside om indeklima
KOMIN står bag en ny hjemmeside, som bl.a. informerer om:

Læs mere på: www.kominmiljo.eu.  Hjemmesiden er på svensk.

04.01.2011
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 28.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital