Siden opdateres ikke længere

Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed er lukket med udgangen af 2013, og siderne på denne hjemmeside bliver ikke længere opdateret. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses nederst på de enkelte sider. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Astma-Allergi Danmark har påtaget sig at videreføre rådgivningen som en udvidelse af foreningens eksisterende tilbud til mennesker med følsomme luftveje. Det er muligt at ringe til Astma-Allergi Danmark på alle hverdage fra kl. 10-12 og tillige om onsdagen fra kl. 16-18. Astma-Allergi Danmark har integreret viden om duft- og kemikalieoverfølsomhed på foreningens hjemmeside astma-allergi.dk. Det ligger fra forsiden under overskriften MCS og kan findes her: http://mcs.astma-allergi.dk/
   
   
SITEMAP TEKSTSTR. A-  A+

Nyheder

TrygFonden har bevilliget 10 millioner kroner til forskning
I 2011 igangsættes den hidtil største befolkningsundersøgelse, DANFUND projektet, inden for området medicinsk uafklarede tilstande.

Årsagerne til duft - og kemikalieoverfølsomhed, fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom, irriteret tyktarm og lignende tilstande er i dag uafklarede.

 

Det er bl.a. baggrunden for, at TrygFonden har valgt at støtte den hidtil største befolkningsundersøgelse inden for området, DANFUND projektet.

 

Undersøgelsen kan være med at til besvare spørgsmål om hyppighed, årsager og sygdomsmekanismer og kan således bidrage til en væsentlig afklaring af de mange og ubesvarede spørgsmål, der i dag omgiver disse tilstande.

 

Samarbejdspartnerne i projektet omfatter Forsknings Center for Forebyggelse og Sundhed, Glostrup Universitetshospital, Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser og Psykosomatik, Århus Universitetshospital, Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed, Gentofte Hospital, Projektenhed for psykiatrisk rehabilitering, Psykiatrisk Center Ballerup, Liaisonpsykiatrisk Enhed, Psykiatrisk Center København, Biostatistisk afdeling, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

 

Undersøgelsen støttes med 10 millioner kroner af TrygFonden (læs mere her).

08.04.2011
Spørgsmål og svar om duft- og kemikalieoverfølsomhed
Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed | Ledreborg Allé 40, 2 | 2820 Gentofte | Telefon 39 77 73 04 | Senest opdateret 28.10.10 | Kontakt webansvarlig
Videncentret er finansieret af Miljøstyrelsen og er en del af Dermato-allergologisk afdeling K på Gentofte Hospital